Thursday, 19 January 2012

fourth date :)

assalamualaikum semua :)

tengok-tengok tajuk tiba-tiba dah ' fourth date ' . mane entak post masa first , second and third date . HAAA biarlah :P . sebenarnya date kali ni special sikit sebab masa datu tu birthday kekasih hati maaa . masa tu 17.01.2011 , pukul 9.30 kalau tak silap . sebenarnya masa tu nak keluar awal sikit tapi disebabkan ade masalah teknikal ( ayah nak bawak keluar makan ) perghhh masa ayah kata nak bawak makan tu muka saya dah macam ' haaaa , ayah nak ajak makan ? ' . time tu jugak terus message zamree , yang die ni pulak still dekat bengkel and phone dia silent ! dengan pantasnya saya call dia . dia dah merajuk time tu . hanis memang nak jumpa die sebab rindu kot kat dia ;) gatal noo ! so pujuk lah si kuat merajuk tu jumpa lambat sikit . bukan sengaja okay ! dah pujuk-pujuk zamre pon ok nak jumpa lamabt sikit :)

kali ni kite jumpa dia jauh sikit dekat dengan sekolah UDA . biasanya jumpa kat lorong tepi rumah tu . tapi disebabkan dia dah merajuk ikut je lah cakap dia . masa tu sumpa pakai serabai ( tracksuit and tshirt ) dah jalan-jalan tu hanis teringat yang zamree nak pinjamkan dia punya mp4 and nak mintak tolong masukkan lagu , bila kita mintak dia kata lupa . mula-mula hanis cakap tak payah , yang dia ni seboleh tidak nak amik jugak . terpaksa lah ikot die balik umah nak amik benda tu . tak sampai umah pon . dekat-dekat ngan umah je . perghh tempat yang dia suruh tunggu tu gelap gila and menyeramkan . masa tunggu tu dah takot kan sampai macam nak nangis , sekali hero kite sampai tak jadi nak nangis . tapi .. die nampak mata kita berkaca . opsss malu . dia tanya ehh kenapa nangis , dengan pantas saya menjawab ehh mana ada . haaa nasib sempat cover

okayy lepas tu jalan lah nak balik kan , dia boleh nak pegang bahu yang dah berpeluh sebab panas . lepas tu masa tengah jalan tu muka kita berpeluh gila sampai jalan pon asyik lap peluh je . zamree ni tak senang agaknya tengok kita asyik lap peluh je than tiba-tiba dia jalan depan kita and lap peluh yang kat bawah mata kita . awww . so sweeet sayang ! hanis macam tak selesa lah sbb die lap peluh kita and cakap ehh tak geli eh pegang peluh orang ? die cakap ala biasalah peluh tu . peluh tu keluar maksudnya kita exercise :) HAHA baiklah cikgu ! masa jalan tu , banyak benda buat kita bengang dengan die . mul-mula nak jatuh , terkejut nampak kucing lompat , daun jatuh lah .. perrgghh sampaikan zamree cakap ehh awk ni memang cepat terkejut eh ? lepas tu die gelak . HAAA dia jahat :P

macam biasa sepanjang perjalanan tu dia banyak menyakat and mengusik kita . and dia still tanya kenapa hanis pendek :( sedihh tau ! tak adelah sedih mana sebenarnya :P setakat ni itulah date yang paling best sbb dpt jalan jauh sikit dengan dia . yang paling penting kite dapat tengok IC aru dia . jeles tengok dia ada IC baru yang betul-betul baru . alaa IC yang ada 2 gambar tu ! HAHA tu pon nak jeles . ok fine . kita dapat rasa betapa jauhnya dia jalan hari-hari masa nak pergi kerja and nak jumpa kita . sbb tu lah bila nak jumpa sy awk awk asyik cakap penat . now i understand darling . thanks lah sudi jugak awk jalan-jalan dengan budak pendek ni .act sekarang ni tengah tak berapa okay dgn zamree sbb tu kenangkan yang indah-indah biar tak jadi makin teruk . hehe :') thats all for now . love you zamree :)

No comments:

Post a Comment