Wednesday, 25 January 2012

I need to find work again

assalamialaikum bloggers :)

seperti mana yang telah digembar-gemburkan dalam post hanis yang sebelum ni , hanis kerja 1 hari je dekat kedai kasut tu . HAHA ayat nak ke mana . okay okay bact to the topic . hanis kene segera cari kerja sebab makin lama duduk rumah makin lah jadi gila . haha . hanis bukan pemalas tau ! hari tu berhenti pon sbb .. alaa faham-faham lah kan . ye saya akui yang saya ni manja . tak boleh nak buat kerja berat sikit dalam kata lain mengada-ngada . sebenarnya kalau kita betul nak kerja lah kan , kerja tu berat mana pon boleh je kalau kite nak buat . right ? tapi tak tau lah kanapa entah hanis tak boleh tahan kerja kat kedai tu . mungkin sebab boss and latar belakang pekerja lain kan ;) mak dah membebel suruh cari kerja lain ni . adehh ! okay bukan mak je cakap macam tu ramai sebenarnya . sekarang ni tengah tunggu mana-mana kedai call nak masuk kerja or interview dulu . before ni yang pergi cari kerja banyak jugak tinggalkan no. telefon utk diorang call buat baru 1 kedai je yang call .

semalam bersuper saver dengan mr. zamree kite and die tanya lah pasal kerja and die adalah membebel sikit ;) die tanya kenapa kite berhenti semua kan .. haaiyoo ! die dah start membebel . alaa takpe lah kene bebel dengan orang yang kite sayang kan kan kan . nak tau tak ? nak tau tak ? die kan cakap kan kalau kite tak start kerja bulan depan die tak nak cakap ngan kite . alooo ! ni yang sedih ni :'( die cakap kite ni manja sangat  then die cakap lah pasal pengalaman die and all that . kite dah explai banyak kali kat die tapi alahaii macam mane entah . hanis pon tak tau lah . then die cakap dah banyak kali nasihat tapi tak ikot . terasa macam diri ni degil gila . HAA memeng pon ! dah lah ckp macam tu lepas tu die kata asyik die je nak pikir pasal masa depan kite , kite ni tak pikir masa depan sendiri . ehh awk , mana ada sy tak pikir masa depan sy . sorry lah kalau fikir pasal masa depan sy tu membebankan awk . nak merajuk sikit nih . sikit je .

haaa yang ni nak lari tajuk sikit . kite rasa tak sedap hati lah pasal encik zamree sorang ni . adehh ! kalau die baca ni mesti marah . alaa takpe lah kan . tapi seriously tak sedap hati . fon die tengah rosak sekarang ni so nak mcg ke call susah lah sikit kan . cara die semua dah lain . tak tau lah ni perasaan hanis je ke ape kan . dal lah tak nak dah cite pasal tu and tu je kot utk post kali ni . bye :(

No comments:

Post a Comment