Friday, 20 January 2012

M Suites Hotel

assalamualaikum

ni adalah post ke-2 untuk hari ini :) tak tau kanapa tangan ni rajin sangat nak menaip . mungkin sebab tak dapat nak menaip dalam handphone . ceiitt hanis tak nak nak tukar topik sangat lah kan ! sebenarnya macam ni ceritanya . HAHA ayat nak ke mana . takde lah sebenarnya tadi ayah kite ajak pergi makan dengan dia . bukan beruda je lah , dengan adik and kakak tersayang :* tadi ayah amik dalam pukul 8-9 gitu . mula-mula tak tau nak makan dekat mana adn ayah pon drive je lah tanpa hala tuju . saja nak makan angin katanya . layan kan ye ayah sayang tu . dah jalam sampai bandar dah ni tiba-tiba ayah tanya ehh nak makan dekat mana ni . then kakak suggest nak makan dekat vivo tapi saya dengan pantas membangkang . HAHA . ayah pon ikot cakap kite sebab masa tu dah nak pukul 10 nanti jadi macam incident sebelum ni :(

dah teruskan perjalanan ni tiba-tiba .. mata hanis ni ternampak lah banyak hotel kat sekeliling . okayy saya macam orang jakun . biarlah ! awak ade ? HAHA . sorry sorry :) then teringat masa lampau (ayah selalu bawak pergi makan dekat hotel dulu) mulut ni gatal and terlepas cakap kat ayah "ayah , dah lama kite tak makan kat hotel ea , dulu kite selalu makan kat hotel rasa sayang and the zone tu" ayah pon jawab "haah ea kita dah lama tak makan kat hotel . hotel privacy sikit" awww ayah betul-betul nak bawak makan kat hotel ! horreeyy ! lepas tu ayah cakap "Msuites nak" semua setuju . yaehh . masa sampai tu restoran hotel tu nampak gelap je macam dah tutup . ayah tersayang ni besungguh nak bawak anak-anak dia ni pergi makan kat situ sampai masuk tanya . rupanya bukak lagi lah :') terharu nih :P

okay bila dah masuk tu rasa sangat lah happy sebab family hanis je yang dalam tu . best giloo ! rasa macam restoran tu kami yang punya . haha merepek ! dah duduk tu memang selesa lah sebab kite orang memang nak tempat yang privacy :) dah duduk tu ade orang amik order . mula-mula nak amik family set tp adik and kakak tersayang tu nak makan lain . so hanis amik couple set ( 2 pax ) untuk hanis and ayah . manis macam gula tak ? :) yang bedul lagi 2 orang tu order blackpaper chiken chop . macam biasa lah makanan yang simple mesti sampai dulu . HOHO dalam set hanis amik tu ade asam pedas ikan , ayam goreng , sayur , ice lemon tea and telur dadar . semua makanan tu datang dulu ! jangan jeles kakak and baby ! mereka berdua melantak sama makanan kami . HAHA . alaaa tak kesah lah sebab banyak . diorang punye sikit . padan muka !

how about the food ? haaa makanan kat hotel tu memang terbaik lah kan ! kalau dari 5 bintang kita kasi 4 . tepuk sikit :) ayah complaint sikit lah . ikan die tak fresh . so ayah kata lain kali boleh makan kat sini lagi tapi kene bawak ikan sendiri . HAHA ayah saya buat lawak . makanan baby and kakak not bad sedap . kite dalam restoran tu memang ketawa je . memang have fun sangat kat hotel tu . AYAH ! lain kali nak makan kat hotel lagi , tapi kita pergi hotel lain pulak ok ? boleh kan kan kan ? ok go sayang ayah ! okay dah panjang nenek membebel ni . penat . terima kasih kepada yang sudi baca . love you all <3 . meh cium sikit ! muaaahh :* BYE

No comments:

Post a Comment