Saturday, 6 August 2011

i want to change !!

assalamuaikum .
lately ni kite selalu terpikir pasal hidup kite sekarang yang sibuk kejar dunia . sembahyang pon tak sempurna , selalu buat salah dan banyak lagi . maybe its time for me to change . bukan nak bukak pekung sendiri but its the truth . sekarang ni belajar pon entah ke mana asyik online je . kalau x online pon , asyik mcg je . aduiii . kalau macam ni bukan nama kejar dunia ni dah macam hidup tak de arah tujuan . sekarang ni tengok kawan ramai yang dah berubah ( yg kurang baik kepada lebih baik ) happy tengok diorang berubah . sometimes tertanya kat diri sendiri "bila aku nak berubah ? " macam mana ehh nak berubah secara konsisten ? i need someone help . kite perlukan orang yang boleh selalu ingat kan kite untuk berubah .

ayuni , salah seorang kawan yang berjaya buat kite berubah . seriously dulu satu homework pon xde yang siap . tp , sekarang ni adelah buat at least xde lah x buat langsung . thanks AYUNI !! ade lagi yang buat kite bangga dengan perbahan die . najua . sekarang ni die dah pandai sangat2 . mesti selalu dapat top 5 . die nampak sangat rajin . NAJUA nak berubah macam awak !! hmm ade lagi tau . kite sangat jealous dengan kawan saya yang benama NUR FATIN NAZIRAH . die ni kalau nak exam die selalu kata die x habis study lagi but bile tengok die punye result , aduii macam nak pengsan . itu die kata x habis study lagi , kalau dah habis study semua , for sure semua 100 % ok . aten awak buat ape seyh kat rumah ? macam mane awak study ? tolong kite !! okay enough about study

now nak cakap pasal sembahyang and aurat . aduyyy . ni yang lemah nak ckp pasal ni sbb kite malu dgn DIA yang dah bagi kita nyawa , tempat tinggal , keluarga dan macam2 nikmat kat dunia ni . tapi kite x sempurnakan apa yang DIA suruh kita buat . sembahyang memang x pernah cukup setiap hari . HANIS , kalau sembahyang pon x cukup , macam mane ALLAH nak bg ape yang kau mintak ? aurat pula . kite memang lah bertudung tapi , bertudung yang tak sempurna . got what i mean ? its good for sapa yang faham . sekarang status saya masih bertudung dan bukan menutup aurat .


YA ALLAH YA TUHAN KU , BERIKANLAH HAMBA MU INI PETUNJUK UNTUK SENTIASA BERADA DI JALAN LURUS MU YA ALLAH . SESUNGGUHNYA HANYA ENGKAU YANG MAHA PEMBERI PETUNJUK ( AL - HADI ) . YA ALLAH SESUNGGUHNYA HANYA PADA MU AKU MEMOHON PERTOLONGAN DAN HANYA PADA MU AKU MENGUCAPKAN SYUKUR . AMIN

No comments:

Post a Comment