Monday, 9 January 2012

its random

assalamualaikum , HYEEE

in relationship mmg gaduh tu biase right ? but kalau bergaduh lg byk dr berbaik nak jd ape kan ? mmg gaduh tak serius , tp bende tu semua mcm ntah lah kan . tak doa pun yg bkn2 just berserah to ape yg akn berlaku . nak sediakan pertahanan dr segi mental dan fizikal . sayang memang lah sayang . sayang sangat ! tp kite manusia mampu merancang je . yang tentukan rancangan kite berhasil or tak tu ALLAH :') kite kena usaha and doa supaya rancangan kite berhasil . bile dah doa and usaha tu kite cume kena tawakal dan redha je sbb ALLAH lg tahu ape yang terbaik utk kite .

kenapa kite sanggup nangis psl bf / gf tp psl ALLAH jarang ? rindu yg teramat dkt bf / gf tp rindu RASULULLAH tak seberapa ? knp baca mcg dari bf / gf sampai tersengih tp tapi knp bila baca AL-QURAN tak cube nak fahami maksudnye ? soalan ni semua selalu berpusing kat kepala otak kite ni . ni kirenya bercakap dpn cermin lah . sbb kite tak berani nak ckp psl org lain , sbb lain org lain perangainya kan ;) i'm trying to change . tu lah azam kite . maybe its too late to talk about AZAM . azam bukan kena ade bila awl tahun je . hidup ni mmg kene sentiasa ade azam right ?

memang semua orang tak perfect , tp semua orang boleh berusaha utk jd yg terbaik . so selagi ade nyawa and kudrat ni . berusaha lah utk cari kesempurnaan tu . bkn je kesempurnaan duniawi tp kesempurnaan utk menghadapi alam akhirat . ALLAH bg kite peluang hidup utk menambah amalan nnt nak tampung kehidupan kat akhirat , bukan hidup berlumba-lumba nak tambah dosa . sekali lg sy bercakap depan cermin . sy mmg suka berckp depan cermin . HEHE :) sorry sgt kalau ade yg terasa , ni ckp utk diri sendiri sebenarnye .

assalamualaikum :)

No comments:

Post a Comment